Shopping cart

Your shopping cart is empty.
De Kettingreactie

De Kettingreactie

corinne van kamp 0

Kunstproject De Kettingreactie

Tijdens de afgelopen corona periode ben ik het project "Kettingreactie" gestart. Een project waar ik mijn mede gildeleden, van het Nederlands Gilde van Goudsmeden, vroeg om een schakel te ontwerpen, en te maken, waarmee zij hun eigen visie op het klimaatprobleem weer konden geven. Hier hebben, tot nu toe, 22 leden, inclusief mijzelf, aan meegewerkt. De schakels zijn aan elkaar gemaakt met oogjes van 18 krt gerecycled goud, gedoneerd door één van de deelnemers Derk Mathon. Het resultaat is een prachtige kunstketting van grote schakels (3cm per schakel) in zilver, goud en edelstenen, elk uniek in zijn soort. 

De Kettingreactie

Dingen die voorbij gaan, dingen die we verliezen, natuur die dreigt te verdwijnen, dieren die uitsterven of dreigen uit te sterven, een verandering in de samenleving. Dit alles is een kettingreactie van onze gedragingen, van ons leef gedrag en soms ook alleen al een reactie op onze aanwezigheid. 

De mens vindt het soms moeilijk om verantwoordelijkheid te nemen van het eigen gedrag, niet alleen op microniveau maar ook op macroniveau. We gebruiken twee keer zo veel in een jaar als de aarde kan opbrengen Met deze kettingreactie wil ik laten zien hoeveel invloed we kunnen hebben als we onze krachten en intenties bundelen. 

Als ontwerpers gebruiken wij de wereld om ons heen als inspiratie, de bloemen, de dieren, de zee, alles kan ons inspireren. Wij zijn ons daardoor vaak eerder bewust dat er dingen veranderen en verdwijnen. 

De kettingreactie wordt, zoals de naam al prijsgeeft, een ketting bestaande uit een aaneenschakeling van werken (schakels) van goudsmid/ontwerpers. De ketting wordt zo lang als het aantal deelnemers. De uiteindelijke ketting zal geveild worden en de opbrengst wordt geschonken aan de Ocean Cleanup (www.oceancleanup.nl).

 

Lijst met deelnemers

Derk Mathon

Corinne van Kamp

Lydia Bruins

Kerstin Lodder

Ivo Nellissen

Marielle van Straten

Max Vlemmix

Tanja Vlemmix

Annelyn Angenent

Ann Blommaart

Birgit Doesborg

Monique Van Dorp

Nicolle van Gemert-Stevens

Kitty de Graaf

Daniel Houwer

Sjoerie Lont

Femke Majoor

Sonja Hunefeld

Paulien Schipper

Joanne van Dijk

Lidie Borghouts