Shopping cart

Your shopping cart is empty.
Pluk de dag

Pluk de dag

corinne van kamp 0

Pluk de dag

Voor het project "Stoere helden tijdens corona" van Museum de Voorde in samenwerking met Terra arts en BaZtille waarin 12 "helden" en 12 kunstenaars aan elkaar werden gekoppeld, werd ik gekoppeld aan Sonja Konings. Sonja is coördinator in een ondersteunend centrum voor mensen met dementie en hun mantelzorger en heeft tijdens corona zo veel mogelijk projecten opgezet om de patiënten en vooral de mantelzorger tijdens de lockdown te ondersteunen. 

Sonja mocht niet weten wat er gemaakt werd, het moest een verrassing blijven tot de opening van de tentoonstelling. Omdat ik in onze mailwisseling merkte dat ze het lastig vond om als enige van het team met de eer te strijken besloot ik om, naast een ring met een bloem voor haar, een pluktuin te ontwerpen met speldjes van zilver die zij zelf ook weer kon uitdelen. Mooie zilveren bloemetjes om collega's een hart onder de riem te steken of te bedanken. De naam en uitvoering is ook een knipoog naar de naam van het centrum; Carpe Diem. De pluktuin is gemaakt van europees notenhout met zilveren speldjes in verschillende uitvoeringen. 

Haar ring is van gewikkeld draad. De wikkeling staat symbool voor de verwarring en grilligheid van mensen met dementie. De ene dag gaat het goed de andere dag heel slecht. De gouden draad die er doorheen loopt is de liefde zowel voor het vak als de liefde van de mantelzorger en verzorger voor hun naaste met dementie. Het is de spreekwoordelijke rode draad in goud gemaakt. De bloem verwijst naar de naam van de stichting Carpe Diem en naar haar liefde voor de natuur. De labradoriet steen beschermd je eigen energie en geeft doorzettingsvermogen bij zware tijden. 

 

De werken gemaakt door mij en de andere kunstenaars zijn tot januari 2021 te zien bij Museum de Voorde in Zoetermeer, dagelijks te bezoeken van 12.00-17.00 (behalve op maandag)

 

randomness