Shopping cart

Your shopping cart is empty.
Fairmined goud

Fairmined goud

corinne van kamp 0

Fairmined goud

Fair mined goud is goud uit kleinschalige mijnen waar de mensen die daar wonen en werken een eerlijke prijs krijgen voor hun harde werk.

Waarom fairmined?

De werkomstandigheden in reguliere mijnen zijn slecht en zwaar, de mijnwerkers maken te lange uren, het werk is niet veilig en ze worden nauwelijks beschermd tegen de chemicaliën die er gebruikt worden. En naast al deze risico's krijgen de werkers over het algemeen te weinig betaald. Ook jonge mensen worden ingezet om er te werken.

De organisatie fairmined org. wilde hier verandering in brengen. De werkomstandigheden voor de mijnwerkers worden zo veilig mogelijk gemaakt, kinderarbeid is verboden en de samenleving rond de mijnen wordt gesteund met scholing en voorzieningen. Ook wordt het gebruik van chemicaliën tot het minimum gebracht om de natuur te ontzien. Om de keten zuiver te houden van mijn tot consument zijn er veel regels verbonden aan werken met fair mined goud.

Ook een sieraad van eerlijk goud?

Flirt gebruikte eerder al het fairtrade goud van Max Havelaar maar deze organisatie stopte er mee in Nederland. Fairmined.org heeft wereldwijd kleinschalige mijnen. Ik ben sinds oktober 2022 licentiehouder om het goud te mogen gebruiken. Dit houdt in dat ik eigen ontwerpen en werk in opdracht kan maken met goud uit deze kleinschalige mijnen. Goud waar niemand voor heeft moeten lijden. En wil je weten uit welke mijn het goud komt waar je sieraad van gemaakt is? Ik kan het zo voor je opzoeken, de keten is transparant en goed geregistreerd zodat er geen greenwashing mogelijk is . 

Wil je meer weten over fairmined goud? Op deze website kan je er alles over lezen. 

randomness